dania główne 21.07.2023

szaszłyki wieprzowe w stylu kaukaskim

35 min
8 porcji
Kebab wieprzowy po Kaukazie
HLPhoto, stock.adobe.com
0

Nie wiadomo, gdzie pojawił się przepis na kebaby, ale na Kaukazie są one szczególnie smaczne. Jeśli podróż jest na razie opóźniona, przygotuj w domu kebab wieprzowy w stylu kaukaskim. Kluczowymi składnikami marynaty będą ostra papryka i czerwone wino.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój mięso na małe kawałki i włóż do miski.

Pokrój ostrą paprykę na pół, obierz nasiona, posiekaj.

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Dodaj cebulę, ostrą paprykę, chmiel suneli, sól, Wino i olej do miski z mięsem. Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 8 do 10 godzin.

Wyjmij mięso z lodówki i pozostaw do podgrzania w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.

Połóż mięso na szaszłykach i smaż na grillu przez 20-25 minut, często obracając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy