Co może być smaczniejszego niż najdelikatniejsza zapiekanka z cukinii? Może tylko ta sama zapiekanka ze śmietaną i aromatycznymi ziołami. Radzę podawać go z kurczakiem lub rybą. Możesz dodać trochę gotowanego ryżu.
Składniki
- cukinia - 700 g
- czosnek - 2 ząbki
- koperek - 1 pęczek
- pietruszka - 1 pęczek
- śmietana - 150 ml
- jaja kurze - 2 kawałki
- skrobia - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj cukinię i wyciśnij.
Dodaj posiekane zioła, czosnek, śmietanę, jajka, przyprawy i skrobię.
Wymieszaj masę, włóż do formy i gotuj w piekarniku przez 40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy