dania główne
22.02.2022
omlet ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi w powolnej kuchence
25 min
2 porcje
Wstań jutro wcześnie i przygotuj przepyszny omlet. Przypominam, że idealne danie okaże się, jeśli wszystkie składniki będą miały temperaturę pokojową. Ilość i zakres dodatków możesz dostosować samodzielnie.
Składniki
- jaja kurze - 4 kawałki
- szpinak - 20 g
- pomidory koktajlowe - 100 g
- mleko - 5 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- masło - 10 g
- oliwa z oliwek - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj szpinak i pomidory koktajlowe.
Jajka lekko ubij z mlekiem, mielonym pieprzem i solą.
Dodaj szpinak i wymieszaj.
Aktywuj tryb "Pieczenie", posmaruj miskę multicookera masłem i wlej przygotowaną mieszaninę. Gotuj przez 15 minut.
Połóż omlet na talerzu. Z jednej strony ułóż pokrojone pomidory, sól, pieprz i skrop oliwą z oliwek. Przykryj pomidory drugą częścią omletu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy