dania główne 22.01.2022

zapiekanka z twarogu z rodzynkami i miodem

50 min
4 porcje
Zapiekanka z twarogu z rodzynkami i miodem
qwartm, stock.adobe.com
0

Zapiekanka z twarogu okaże się zdrowsza, jeśli zamiast cukru użyjesz miodu. Na 500 g twarogu wystarczą 3 łyżki stołowe. Jeśli to nie wystarczy, radzę dodać miód do gotowej i na pewno schłodzonej zapiekanki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz rodzynki wrzącą wodą i połóż do wyschnięcia na ręczniku.

Przetrzyj twaróg przez sito lub zmiel w blenderze.

Dodaj śmietanę, miód, lekko ubite jajka, sól, rodzynki i semolinę. Mieszaj masę, aż będzie gładka i odłóż na bok na 10 minut.

Nasmaruj formę olejem roślinnym, ułóż twaróg i spłaszcz.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy