Aby ugotować pyszny pilaw, nie musisz znać wszystkich subtelności gotowania. Skorzystaj z powolnej kuchenki i mojego ulubionego przepisu. Było trochę mięsa z kurczaka, więc dodałam kiełbasę. Możesz również użyć kiełbasek lub kiełbasek.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kiełbasę, kurczaka i obraną cebulę.
Zetrzyj marchewki lub drobno posiekaj.
Włącz powolną kuchenkę w programie "smażenie", wlej olej i podgrzej.
Podsmaż kurczaka z kiełbasą na złoty kolor.
Dodaj przyprawy i wymieszaj.
Dodaj cebulę z marchewką i smaż przez 4-5 minut. Warzywa powinny być dobrze zrumienione.
Dodaj umyty ryż, gorącą wodę, sól i zamknij pokrywkę. Gotuj przez 40 minut w trybie pilaw.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy