Chcesz nauczyć się robić paszteciki, które Amerykanie dodają do burgerów? Następnie złap ten przepis. Będziemy gotować na patelni grillowej z mielonej wołowiny, bez ziemniaków, chleba i kaszy manny. Kotlety są bardzo smaczne i soczyste.
Składniki
- mielona wołowina - 800 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 4 ząbki
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- Olej roślinny (do pieczenia) – 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz cebulę, czosnek i posiekaj w blenderze.
Połącz mięso mielone, jajka, cebulę, czosnek, sól i zmielony czarny pieprz.
Weź trochę mięsa mielonego do ręki i wrzuć z powrotem do miski z niewielkim wysiłkiem. Pokonaj w ten sposób mięso mielone przez 2-3 minuty.
Uformuj rękami małe placki i umieść na rozgrzanej patelni grillowej z olejem.
Smaż placki przez 4-5 minut, Odwróć na drugą stronę i kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy