dania główne 01.02.2022

skrzydełka z kurczaka z miodem i keczupem w piekarniku

40 min
4 porcje
Skrzydełka z kurczaka z miodem i keczupem w piekarniku
creativefamily, stock.adobe.com
0

Często eksperymentuję z pieczonymi skrzydłami, próbując różnych marynat, przypraw i metod gotowania. Najsmaczniejsze i najpiękniejsze opcje uzyskuje się z miodem. Najjaśniejszy smak będzie, jeśli marynujesz skrzydła przez co najmniej 1 godzinę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz skrzydełka kurczaka, osusz i pokrój na stawy.

Dodaj sól, perukę, mielony pieprz, miód i keczup.

Dobrze wymieszaj masę rękami, przykryj folią spożywczą i pozostaw na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.

Posmaruj blachę do pieczenia olejem i ułóż skrzydełka tak, aby między nimi była wolna przestrzeń.

Piecz przez 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy