dania główne 27.01.2022

cały pstrąg z warzywami w folii

40 min
2 porcje
Cały pstrąg z warzywami w folii
OlegD, stock.adobe.com
0

Aby cały pstrąg, a nawet równomiernie upiec z warzywami-ugotuj go w folii. Możesz go całkowicie owinąć lub zbudować małą łódkę, jak na zdjęciu. Dzięki temu temperatura jest lepiej i bardziej równomiernie rozprowadzana po całym naczyniu, a ponadto zachowane są wszystkie soki, które są uwalniane podczas procesu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj wszystkie warzywa i czosnek, połóż na folii.

Oczyść pstrąga, skrop sokiem z cytryny i dopraw rybę do smaku.

Połóż rybę na warzywach, skrop oliwą z oliwek i piecz przez 30 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy