Ze wszystkich przepisów na żeberka wieprzowe radzę zwrócić uwagę na tę opcję z warzywami. Aby wszystko było jak najbardziej soczyste, smaczne i zdrowe, ugotujemy je w kotle we własnym soku. Wybierz przyprawy i zioła według własnego gustu.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 700 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- bakłażany - 1 rzecz
- kalafior - 200 g
- papryka - 1 rzecz
- pomidory - 2 kawałki
- sos sojowy - 2 art.
- ocet balsamiczny - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- Zira - 1 łyżeczka
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
- nasiona gorczycy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój żeberka i smaż przez 15 minut w kotle na złoty kolor.
Dodaj cebulę i marchewkę, a po kolejnych 7 minutach losowo posiekaj pozostałe warzywa, z wyjątkiem pomidorów.
Po kolejnych 5 minutach dodaj pomidory i trochę wody i gotuj żeberka z warzywami pod przykryciem przez około 20 minut.
Dodaj sos sojowy, balsamiczny i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, mieszając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy