dania główne 09.11.2022

szaszłyki z żeberka wieprzowego na grillu

1 godz. 30 min.
4 porcje
Kebab z żeberka wieprzowego na grillu
New Africa, stock.adobe.com
0

Cóż, kto nie lubi pachnących kebabów na grillu? Najlepiej gotować je z miąższu wieprzowego, ponieważ w ten sposób są bardziej soczyste i miękkie. Ale możesz wziąć żeberka wieprzowe. Są szczególnie dobre z sosami, takimi jak tkemali lub grill.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój żeberka na porcje i natrzyj olejem z przyprawami.

Pozostaw je do marynowania przez co najmniej godzinę.

Piecz żeberka na grillu na ruszcie lub szaszłykach przez około 7 minut z każdej strony.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy