Ziemniaki są świetnym dodatkiem do ryb, ale możesz iść dalej i zrobić z nimi zapiekankę ziemniaczaną. I możesz pójść jeszcze dalej i dodać inne warzywa do nadzienia. Okazuje się, że prawie pełne ciasto!
Składniki
- ziemniaki - 500 g
- śmietana - 200 ml
- jaja kurze - 2 kawałki
- ryba - 250 g
- zielony groszek - 70 g
- marchew - 70 g
- cukinia - 70 g
- ser - 70 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki, rozgnieć w płynnym puree ze śmietaną i dodaj jajka.
Zetrzyj ser i pokrój rybę na średnie kawałki.
Drobno posiekaj marchewki i cukinię i smaż warzywa z groszkiem przez kilka minut, aż będą miękkie.
Odłóż trochę ziemniaków. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki i włóż do formy.
Na wierzchu wyrównaj wszystko pozostałym puree i wyślij zapiekankę do piekarnika na 25-30 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy