Dorado to jedna z najlepszych odmian ryb do przygotowania pysznych i zdrowych domowych obiadów. Nie wymaga długiego przygotowania, szybko piecze się w piekarniku, zawsze działa dobrze i nie potrzebuje żadnych specjalnych dodatków. Mięso jest bardzo delikatne i miękkie. Wystarczy dodać trochę ulubionych przypraw do woli.
Składniki
- Dorado - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 1 szczypta
- sól morska - 1 szczypta
- kolendra - 1 szczypta
- mielony różowy pieprz - 1 szczypta
- suszone chili - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Natrzyj Dorado solą i wszystkimi przyprawami z oliwą z oliwek.
Zawiń rybę w folię i piecz przez 15 minut w 200 stopniach w piekarniku.
Rozwiń folię, zmniejsz temperaturę do 180 i piecz przez kolejne 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy