dania główne 26.01.2022

pieczone Dorado z przyprawami

30 min
2 porcje
Pieczone Dorado z przyprawami
Lawkeeper, stock.adobe.com
0

Dorado to jedna z najlepszych odmian ryb do przygotowania pysznych i zdrowych domowych obiadów. Nie wymaga długiego przygotowania, szybko piecze się w piekarniku, zawsze działa dobrze i nie potrzebuje żadnych specjalnych dodatków. Mięso jest bardzo delikatne i miękkie. Wystarczy dodać trochę ulubionych przypraw do woli.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Natrzyj Dorado solą i wszystkimi przyprawami z oliwą z oliwek.

Zawiń rybę w folię i piecz przez 15 minut w 200 stopniach w piekarniku.

Rozwiń folię, zmniejsz temperaturę do 180 i piecz przez kolejne 10 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy