dania główne 28.01.2022

karp z cytryną w folii

35 min
2 porcje
Karp z cytryną w folii
iaroshenko, stock.adobe.com
0

Karp to ta sama ryba, którą często lubią nawet ci,którzy nie tolerują żadnych innych gatunków. Nie ma zbyt ostrego zapachu i wyrazistego, ale bardzo delikatnego smaku. W Azji wokół karpia istnieją dziesiątki legend i dodatków, a u nas wiele gospodyń domowych nadal boi się wziąć delikatny Składnik. Ale na próżno, ponieważ piecze się tak łatwo!

Składniki

  • Karp - 1 rzecz
  • cytryna - 0.5 kawałki
  • rozmaryn - 1 gałązka
  • czosnek - 2 ząbki
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść karpia, odetnij ogon głową i natrzyj rybę olejem przyprawowym.

Wykonaj nacięcia po bokach i włóż w nie plasterki cytryny.

Włóż pozostałą cytrynę, czosnek i rozmaryn do brzucha.

Zawiń rybę w folię i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy