dania główne 23.02.2022

puszysty omlet w piekarniku

30 min
3 porcje
Bujny omlet w piekarniku
AnKudi, stock.adobe.com
0

Istnieje kilka zasad, które pomogą przygotować idealny omlet. Po pierwsze, jajka i mleko powinny być ciepłe. Po drugie, konieczne jest ubijanie masy widelcem, aby duże bąbelki nie pojawiały się na powierzchni. Sprawdźmy porady w praktyce!

Składniki

  • jaja kurze - 6 sztuk
  • mleko (ciepły) – 150 ml
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól - do smaku
  • masło - 10 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jajka, osusz i rozbij do miski.

Dodaj sól, mielony pieprz, mleko i lekko ubij widelcem.

Wlej obrabiany przedmiot do wysmarowanej tłuszczem formy i piecz przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy