Młode ziemniaki są szybko pieczone, więc ryby są z nimi pieczone. Jeśli jednak nadal martwisz się, że nie będzie miała czasu na przygotowanie, spawaj ją trochę wcześniej. Do tego przepisu nadają się również kawałki ryby i cała tusza sum, w zależności od jej wielkości i wymiarów naczynia do pieczenia.
Składniki
- Sum - 1 rzecz
- pomarańczowy - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sos sojowy - 2 art.
- rozmaryn - 1 gałązka
- młode ziemniaki - 400 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść sum i wykonaj nacięcia po bokach. Włóż do nich plasterki pomarańczy i rozmaryn.
Przełóż rybę do formy i ułóż wokół siebie małe młode ziemniaki.
Posyp wszystko przyprawami i polej sosem sojowym i olejem.
Piecz sum z ziemniakami w piekarniku w 190 stopniach przez około 25 minut pod folią.
Zdejmij folię i piecz przez kolejne 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy