Zapiekanki z twarogu z ryżem można gotować na różne sposoby. Najczęściej gotowane płatki są po prostu dodawane do twarogu. I proponuję zabić wszystko blenderem, aby uzyskać bardziej jednolitą teksturę. A następnie dodaj cebulę. A jednocześnie obejdziemy się bez mąki lub semoliny.
Składniki
- twaróg - 400 g
- ryż - 100 g
- śmietana - 2 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- cebula - 0.5 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i smaż na złoty kolor.
Ugotuj ryż do miękkości i ubij go w blenderze z twarogiem.
Dodaj przyprawy, jajka i cebulę, wszystko wymieszaj i włóż do formy.
Gotuj zapiekankę w piekarniku przez 40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy