Głównym sekretem pieczenia mięsa z ziemniakami jest prawidłowe wyczucie czasu. Mam też kilka własnych sztuczek i tajnych składników. Dziś chcę podzielić się z Wami moimi odkryciami!
Składniki
- mięso - 800 g
- ziemniaki - 700 g
- pomidory koktajlowe - 12 sztuk
- rozmaryn - 4 gałązki
- liść laurowy - 4 kawałki
- woda - 400-500 ml
- sól - 2 łyżeczka
- Mieszanka groszku pieprzowego - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój mięso i ziemniaki na średnie kawałki. Lekko podsmaż mięso na złoty kolor i włóż wszystko do garnków.
Dodaj całe pomidory koktajlowe i gałązki rozmarynu.
Dodaj liść laurowy i wszystkie przyprawy, napełnij garnki wodą.
Piecz przez około dwie godziny w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy