dania główne 15.11.2022

risotto z grzybami

1 godz. 5 min.
5 porcji
Risotto z grzybami
pavel siamionov, stock.adobe.com
0

Risotto to prawdziwy klejnot włoskiej kuchni. Danie jest przygotowywane ze specjalnych odmian ryżu i ma specjalną technologię gotowania. Dzięki temu przepisowi nauczysz się gotować risotto z grzybami w domu!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój i usmaż grzyby na maśle.

Na osobnej patelni podsmaż cebulę i czosnek na maśle i oliwie z oliwek na złoty kolor. Napełnij ryż i smaż przez trzy minuty. Wlej wino i poczekaj, aż wyparuje. Wlać bulion. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu.

5 minut przed gotowaniem dodaj grzyby, zioła, masło. Zetrzyj parmezan na wierzchu. Wymieszać.

Ułóż risotto na talerzach, dekorując zielenią.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy