W przypadku tego przepisu radzę wziąć dokładnie młode ziemniaki, aby były dokładnie upieczone. Piecz okonia w całości lub w dużych kawałkach – jak wolisz. Nie wpływa to na wybór temperatury i czasu gotowania. A jakie inne niuanse należy wziąć pod uwagę z góry, opiszę szczegółowo w przepisie.
Składniki
- okoń morski - 1 rzecz
- młode ziemniaki - 350 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Zieleń - 0.5 pęczek
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj młode ziemniaki w skórce dosłownie przez kilka minut i lekko dociśnij tłuczkiem.
Ułóż ziemniaki na pergaminie i posyp posiekaną cebulą i ziołami.
Skrop oczyszczonego Lucjana sokiem z cytryny, natrzyj przyprawami i ułóż na wierzchu.
Skrop wszystko oliwą z oliwek i piecz przez 25 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy