Cóż, kto nie lubi placków ziemniaczanych z cukinii? Smaczne, aromatyczne, a jednocześnie znacznie lżejsze od ziemniaków. Możesz poeksperymentować z tym, na której tarce zetrzeć warzywa – i za każdym razem konsystencja ciasta warzywnego będzie nowa.
Składniki
- cukinia - 500 g
- cebula - 1 rzecz
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 3 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Olej roślinny - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj cukinię na średniej tarce i lekko wyciśnij nadmiar płynu.
Dodaj posiekaną cebulę, jajko, mąkę, przyprawy i olej roślinny.
Wymieszaj masę i smaż placki ziemniaczane na średnim ogniu, aż będą rumiane z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy