Kiedy chcesz rozpieszczać rodzinę niezwykłym daniem, powinieneś ugotować pilaw z małżami. Jest pyszny, prosty i oryginalny. Radzę używać schłodzonych owoców morza. Nie wymagają rozmrażania, gotują się szybciej i znacznie wygrywają w smaku.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz cebulę i posiekaj. Pokrój pomidory i marchewki w Krótkie Kostki.
Roztop masło na patelni, dodaj małże i smaż przez 5-7 minut na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, marchewkę, pomidor, zirę i czarny pieprz. Gotuj, aż cebula będzie półprzezroczysta, ciągle mieszając.
Dodaj umyty ryż, sól, gorącą wodę i gotuj pod przykryciem przez 20 minut.
Zawiń gotowy pilaw ręcznikiem na 30 minut. Podczas serwowania dodaj liść sałaty do talerza.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy