dania główne 26.01.2022

kotlety wieprzowe z warzywami Aldente

50 min
4 porcje
Kotlety wieprzowe z warzywami Aldente
Valentyna, stock.adobe.com
0

Dania mięsne najlepiej podawać z warzywami. Ta kombinacja jest uważana za najbardziej poprawną i harmonijną. Na ten temat mam też świetny przepis-kotlety wieprzowe z warzywami Aldente. Odrobina cierpliwości i twoje wysiłki zostaną uwieńczone sukcesem!

Składniki

do kotletów:
dla warzyw:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Schab opłucz, osusz ręcznikami papierowymi i pokrój w poprzek włókien na płytki o grubości 0,7-1 centymetra.

Zawiń każdy kawałek w celofanową torbę, uderz młotkiem, solą i pieprzem.

Sól, pieprz jajko i mieszaj widelcem, aż będzie gładkie.

Posyp mąkę i bułkę tartą na osobnych talerzach.

Kotlety obtoczyć w mące, zanurzyć w mieszance jajecznej, obtoczyć w bułce tartej i ułożyć na rozgrzanej patelni z masłem.

Smaż kotlety przez 4-5 minut z każdej strony i ułóż na papierowej serwetce, aby usunąć nadmiar oleju.

Zagotuj połowę wody, dodaj sól i mrożone warzywa. Gotuj przez 5 minut.

Wrzuć warzywa do durszlaka i przenieś do zimnej wody z lodem, aż całkowicie ostygną.

Podawaj gotowe kotlety z warzywami. Smacznego!

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy