dania główne 22.01.2022

mięso w sosie miodowo-musztardowym

2 godz. 5 min.
8 porcji
Mięso w sosie miodowo
Slawomir Fajer, stock.adobe.com
0

Pamiętaj, aby ugotować mięso w sosie miodowo-musztardowym na wakacje. Musztarda nadaje potrawie pikantny smak, miód zmiękcza i przyczynia się do powstania pięknej Skórki. Polecam gotować z wieprzowiny, a najlepsze są osheek z tłuszczem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz mięso, osusz ręcznikami papierowymi i wyczyść nadmiar folii.

Połącz oliwę z oliwek, miód, sól, mielony czosnek i oba rodzaje musztardy.

Obficie posmaruj wieprzowinę tą marynatą, przykryj folią i pozostaw w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.

Połóż mięso na blasze do pieczenia i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1,5 godziny.

Zmniejsz temperaturę do 160 stopni i gotuj przez kolejne 20 minut.

Pokrój gotowe pieczone mięso na kawałki i udekoruj ziołami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy