dania główne 12.02.2022

placki z cukinii i kalafiora

35 min
4 porcje
Placki z cukinii i kalafiora
Sea Wave, stock.adobe.com
0

Że cukinia, że kalafior ma dość neutralny smak. Ale razem stają się doskonałą bazą dla łatwych i zdrowych placków ziemniaczanych dla całej rodziny. Następnie powiem ci, co jeszcze dodać do warzyw, aby te placki ziemniaczane były piękne i schludne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż kalafior na różyczki i gotuj przez 2-3 minuty we wrzącej wodzie. Zmiel go blenderem.

Zetrzyj cukinię na średniej tarce i wyciśnij nadmiar wilgoci. Wymieszaj z kapustą.

Dodaj posiekane zioła, zmiażdżony czosnek, wszystkie przyprawy i zioła, jajka i mąkę.

Wymieszaj masę warzywną i usmaż placki ziemniaczane na patelni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy