Że cukinia, że kalafior ma dość neutralny smak. Ale razem stają się doskonałą bazą dla łatwych i zdrowych placków ziemniaczanych dla całej rodziny. Następnie powiem ci, co jeszcze dodać do warzyw, aby te placki ziemniaczane były piękne i schludne.
Składniki
- cukinia - 2 kawałki
- kalafior - 1 rzecz
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 3 art.
- Zieleń - 4 gałązki
- kurkuma - 0.5 łyżeczka
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż kalafior na różyczki i gotuj przez 2-3 minuty we wrzącej wodzie. Zmiel go blenderem.
Zetrzyj cukinię na średniej tarce i wyciśnij nadmiar wilgoci. Wymieszaj z kapustą.
Dodaj posiekane zioła, zmiażdżony czosnek, wszystkie przyprawy i zioła, jajka i mąkę.
Wymieszaj masę warzywną i usmaż placki ziemniaczane na patelni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy