Cóż, kto nie lubi słodko-kwaśnego kurczaka? Ponadto można go gotować na różne sposoby. Na przykład kawałki w gęstym sosie z warzywami. Lub takie udka z kurczaka z apetyczną skórką w delikatnej słodko-kwaśnej marynacie.
Składniki
- udka z kurczaka - 4 kawałki
- imbir (zgnieciony) – 2 zobacz
- czosnek (tarty) – 2 ząbki
- ocet jabłkowy - 1 art.
- miód - 4 łyżeczka
- sos sojowy - 3 art.
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
- ketchup - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podsmaż udka z kurczaka na patelni, aż będą rumiane ze wszystkich stron.
Wymieszaj pozostałe składniki, posmaruj nogi i kontynuuj smażenie.
Zmniejsz ogień i obracaj je okresowo, aby się nie przypaliły.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy