Podobnie jak wszystkie potrawy pieczone przez długi czas, żeberka z ziemniakami mogą wyschnąć lub przypalić się w piekarniku. Ale łatwo tego uniknąć. Wystarczy natychmiast upiec wszystko pod folią. Folia jest najlepszym rozwiązaniem takiego problemu.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 700 g
- ziemniaki - 900 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sos sojowy - 2 art.
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- bazylia - 1 łyżeczka
- czosnek (proszek) – 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój żeberka na porcje, a ziemniaki na kostki.
Wymieszaj wszystko z masłem, sosem sojowym i przyprawami. Pozostaw na pół godziny.
Włóż do formy, przykryj folią i piecz przez godzinę w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy