Kolejny ciekawy przepis na kotlety z serem. Aby wszystko działało idealnie, potrzebujesz twardego słonego sera o wysokiej zawartości tłuszczu. Możesz także mieszać kilka rodzajów jednocześnie. Wszystko zależy od preferencji smakowych i dostępności produktów.
Składniki
- schab - 700 g
- ser (solidny) – 200 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- bułka tarta - 1,5 szklanki
- Olej roślinny - 2 art.
- papryka - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wieprzowinę na grube talerze.
Dobrze ubij każdy kawałek z obu stron, solą i pieprzem.
Jajka lekko ubij solą i mielonym pieprzem.
Bułkę tartą wymieszać z papryką i ułożyć na szerokim talerzu.
Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce.
Rozwałkuj kotlety w bułce tartej, zanurz w cieście i zwiń w bułce tartej.
Smaż kotlety na szybkim ogniu przez 1,5-2 minuty z każdej strony.
Ułóż kotlety na wysmarowanej blasze do pieczenia i piecz przez 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy