dania główne 28.01.2022

kotlety wieprzowe z serem i bułką tartą w piekarniku

50 min
5 porcji
Kotlety wieprzowe z serem i bułką tartą w piekarniku
Jacek Chabraszewski, stock.adobe.com
0

Kolejny ciekawy przepis na kotlety z serem. Aby wszystko działało idealnie, potrzebujesz twardego słonego sera o wysokiej zawartości tłuszczu. Możesz także mieszać kilka rodzajów jednocześnie. Wszystko zależy od preferencji smakowych i dostępności produktów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wieprzowinę na grube talerze.

Dobrze ubij każdy kawałek z obu stron, solą i pieprzem.

Jajka lekko ubij solą i mielonym pieprzem.

Bułkę tartą wymieszać z papryką i ułożyć na szerokim talerzu.

Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce.

Rozwałkuj kotlety w bułce tartej, zanurz w cieście i zwiń w bułce tartej.

Smaż kotlety na szybkim ogniu przez 1,5-2 minuty z każdej strony.

Ułóż kotlety na wysmarowanej blasze do pieczenia i piecz przez 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy