dania główne 09.11.2022

żeberka wieprzowe z miodem i musztardą w piekarniku

2 godz. 0 min.
4 porcje
Żeberka wieprzowe z miodem i musztardą w piekarniku
Vladimir Melnik, stock.adobe.com
0

Marynata na bazie miodu i musztardy od dawna jest klasycznym rozwiązaniem dla żeberek wieprzowych, a nawet mięsa. Ale tutaj najważniejsze jest zachowanie proporcji, a także upewnienie się, że szkliwiona skorupa się nie pali.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj zmiażdżony czosnek i resztę składników marynaty.

Posmaruj nimi żeberka i pozostaw je na godzinę.

Włóż je do formy i piecz przez godzinę w piekarniku w temperaturze 190 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy