Francuskie sałatki to nie tylko zwykłe przepisy na majonez z ziemniakami i marchewką. Dziś oferuję ci taką łatwą codzienną opcję z konserwami rybnymi i ogórkami. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu, a jak dobry wynik!
Składniki
- konserwy rybne - 2 banki
- ogórki - 3-4 kawałki
- jaja kurze - 4 kawałki
- szczypiorek - 1 pęczek
- jogurt - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka do miękkości i zetrzyj na grubej tarce.
Cienko i drobno posiekaj ogórki, posiekaj zieloną cebulę.
Rozgnieć rybę widelcem i ułóż sałatkę warstwami: ryby, ogórki, jajka i cebulę.
W razie potrzeby posmaruj warstwy gęstym jogurtem lub lekkim majonezem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy