Lepiej podawać sałatkę w głębokich miseczkach i zamiast widelca używać tradycyjnych paluszków. Jeśli jesteś zdezorientowany długością makaronu, możesz go pokroić nożyczkami kuchennymi. Robią to po ugotowaniu makaronu. W przeciwnym razie wszystko jest bardzo proste.
Składniki
- Funchoza - 200 g
- papryka - 1 rzecz
- ogórki - 150 g
- marchew - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- imbir - 10 g
- ocet - 1 art.
- sos sojowy - 2 art.
- olej sezamowy - 1 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zalej Funchozę wrzącą wodą przez 5 minut.
Wrzuć do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.
Zetrzyj ogórki i marchewki na specjalnej tarce.
Paprykę obrać i pokroić w cienkie paski.
Obierz imbir i zetrzyj na drobnej tarce.
Połącz funchozę, marchewkę, ogórki, imbir i paprykę.
Dodaj sos sojowy, olej sezamowy, ocet, sól i wymieszaj. Sałatka powinna stać w lodówce przez 30-40 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy