sałatki 22.01.2022

Sałatka z indyka i papryki

20 min
2 porcje
Sałatka z indykiem i papryką
nerudol, stock.adobe.com
0

Pyszna sałatka z pieczonym indykiem i papryką. Możesz go ugotować nawet zimą, ponieważ świeże warzywa i warzywa są sprzedawane w nowoczesnych sklepach przez cały rok. Sałatkę polecam podawać na ciepłym talerzu, aby dłużej utrzymać temperaturę mięsa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz indyka, dokładnie osusz i pokrój na duże kawałki.

Natrzyj każdy kawałek solą, papryką i mielonym pieprzem.

Rozgrzej olej roślinny na patelni, ułóż indyka i smaż do miękkości.

Pokrój schłodzonego indyka na małe kostki.

Paprykę obrać i pokroić w paski.

Połącz mieszankę sałatkową, paprykę, sól, mielony pieprz i oliwę z oliwek.

Połóż sałatkę na talerzu, ułóż kawałki indyka na wierzchu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy