Pyszna sałatka z pieczonym indykiem i papryką. Możesz go ugotować nawet zimą, ponieważ świeże warzywa i warzywa są sprzedawane w nowoczesnych sklepach przez cały rok. Sałatkę polecam podawać na ciepłym talerzu, aby dłużej utrzymać temperaturę mięsa.
Składniki
- Indyk (filet) – 300 g
- papryka - 1 rzecz
- Mieszanka sałatek - 100 g
- Olej roślinny - 2 art.
- oliwa z oliwek - 3 art.
- papryka - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz indyka, dokładnie osusz i pokrój na duże kawałki.
Natrzyj każdy kawałek solą, papryką i mielonym pieprzem.
Rozgrzej olej roślinny na patelni, ułóż indyka i smaż do miękkości.
Pokrój schłodzonego indyka na małe kostki.
Paprykę obrać i pokroić w paski.
Połącz mieszankę sałatkową, paprykę, sól, mielony pieprz i oliwę z oliwek.
Połóż sałatkę na talerzu, ułóż kawałki indyka na wierzchu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy