Odkąd po raz pierwszy spróbowałem tej sałatki, przy każdej okazji nie odmawiam sobie takiej przyjemności. Sekret niezwykłego smaku tkwi w tuńczyku i świeżych grzybach. Ale jeśli ta opcja Cię dezorientuje, możesz oczywiście usmażyć je lub wziąć marynowane.
Składniki
- tuńczyk (w puszkach) – 1 Bank
- Mieszanka sałatek - 60 g
- pieczarki - 3 kawałki
- marchew - 0.5 kawałki
- oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
- ocet balsamiczny - 0.5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce i wymieszaj z sałatką. Posyp wszystko przyprawami, lekko skrop oliwą z oliwek i balsamikiem.
Dokładnie umyj świeże wysokiej jakości pieczarki i obierz.
Pokrój grzyby w cienkie plasterki i wyślij je również do sałatki.
Zetrzyj tuńczyka widelcem, dodaj tam i delikatnie wszystko wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy