Ta sałatka jest rzadko spotykana na świątecznych stołach, a wszystko dlatego, że nie każda gospodyni domowa decyduje się ją ugotować. W rzeczywistości sekret polega na tym, że musisz zbierać warstwy w odwrotnej kolejności i pamiętaj, aby trochę ubić.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój szynkę w drobną kostkę.
Obierz i zetrzyj ziemniaki, marchewkę, jajka.
Złóż sałatkę za pomocą dzielonej formy. Najpierw ułóż marynowane pieczarki grubo kapeluszami do dołu.
Następne warstwy to jajka, marchew, szynka i ziemniaki. Po każdej warstwie dodaj sól, pieprz i majonez.
Włóż sałatkę do lodówki na 1,5-2 godziny, a następnie ostrożnie odwróć i dodaj trochę zieleni między grzybami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy