Ta różni się od zwykłych sałatek warzywnych zwiększoną zawartością białka. A wszystko dlatego, że oprócz konserw rybnych trafiają do niego jajka i zielona fasola. To rodzaj eksperymentu na temat klasycznego francuskiego Nicoise.
Składniki
- jaja kurze - 2 kawałki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- oliwki - 2 garści
- Mieszanka sałatek - 2 garści
- pomidory koktajlowe - 200 g
- fasolka szparagowa - 180 g
- konserwy rybne - 2 banki
- ocet winny - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka do miękkości i grubo posiekaj.
Gotuj zieloną fasolkę dosłownie przez trzy minuty we wrzącej wodzie.
Losowo pokrój wiśnie i cebulę.
Połącz wszystkie składniki i skrop sałatkę octem winnym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy