Taką prostą sałatkę warstwową można podawać zarówno w domu, jak i na świątecznym stole. Jest bardzo satysfakcjonujący, a jednocześnie oryginalny. Połączenie groszku, grzybów i jabłek okazuje się zaskakująco przyjemne. I radzę podawać danie w porcjach za pomocą pierścienia do serwowania.
Składniki
- Grzyby (marynowane) – 200 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- jaja kurze - 3 kawałki
- zielony groszek (w puszkach) – 1 puszka
- jabłka - 2 kawałki
- koperek - 0.5 pęczek
- majonez - 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki i jajka. Zetrzyj je oddzielnie od siebie.
Podobnie zetrzyj jabłka i drobno posiekaj grzyby.
Grzyby wymieszać z groszkiem i posiekanymi ziołami, ułożyć dolną warstwą.
Posmaruj majonezem i ułóż ziemniaki. Na wierzchu ponownie majonez, jabłka, majonez i jajka.
Udekoruj sałatkę ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy