Jeden z najłatwiejszych przepisów. Nawet jeśli musisz gotować kalmary, gotowanie nie zajmie ci dużo czasu. Danie okazuje się bardzo satysfakcjonujące i smaczne. Ugotuj go tuż przed podaniem, ponieważ grzanki szybko się namoczą.
Składniki
- czerwona fasola (puszka) – 2 banki
- kalmary (gotowane) – 2 tusze
- ser (solidny) – 100 g
- Zieleń - kilka gałązek
- czosnek - 2 ząbki
- krakersy - 100 G
- majonez - 4 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kalmary i warzywa. Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Wrzuć fasolę do durszlaka i spłucz.
Wszystko wymieszaj, dodaj krakersy, czosnek przepuszczony przez prasę.
Pieprz, sól i dopraw sałatkę majonezem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy