sałatki 22.01.2022

Sałatka & 171; Nicoise&187; z czerwoną rybą, oliwkami i kaparami

25 min
4 porcje
Sałatka
grinchh, stock.adobe.com
0

Ta oszałamiająca Francuska sałatka będzie ozdobą każdego stołu. Pomimo dużej liczby składników, jego przygotowanie zdecydowanie nie można nazwać skomplikowanym. Dokładnie przestudiuj procedurę, przygotuj składniki, a odniesiesz sukces!

Składniki

do sałatki:
do tankowania:
  • oliwa z oliwek - 4 art.
  • sok z cytryny - 1 art.
  • ocet winny - 1 art.
  • musztarda - 1 CZ. l.
  • miód - 1 CZ. l.
  • czosnek - 1 ząbek
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • Sol - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj zieloną fasolę w osolonej wodzie przez 4 minuty.

Pokrój pomidory, ogórki, ryby, ziemniaki i fasolę.

Obierz jajka i pokrój na ćwiartki.

Połącz warzywa, ogórki, pomidory, ziemniaki, ryby, oliwki, kapary i zieloną fasolkę.

Osobno wymieszaj oliwę z oliwek, musztardę, ocet, sok z cytryny, miód i czosnek przepuszczony przez prasę.

Dodaj zmielony pieprz, sól do mieszanki i jeszcze raz wszystko dobrze wymieszaj.

Polej przygotowanym dressingiem sałatkę. Na wierzch ułóż posiekane jajka.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy