I znowu sałatka z fasolą w stylu meksykańskim, ale tym razem jeszcze bardziej satysfakcjonująca. Najlepiej użyć mielonej wołowiny, ale możesz wziąć dowolną do smaku. Polecam fasolę czerwoną lub małą czarną, a najlepiej gotowaną.
Składniki
- mięso mielone - 200 g
- fasola - 1 szkło
- awokado - 2 kawałki
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- pomidory koktajlowe - 250 g
- pietruszka - 0.5 pęczek
- Chili - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 2 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż mięso mielone do miękkości, ciągle mieszając, aby nie było grudek. Dopraw do smaku.
Drobno posiekaj cebulę, chili i zioła. Nieco większe-wiśnie i awokado.
Gdy mięso mielone ostygnie, Wrzuć sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy