Czasami robię dni postu i przechodzę na najlżejsze posiłki. Między innymi zdecydowanie gotuję sałatkę z wodorostów. Szczególnie łatwo uzyskuje się go z produktu w puszkach. Możesz go kupić w każdym dużym sklepie.
Składniki
- kapusta morska (puszka) – 350 g
- olej sezamowy - 2 art.
- ocet jabłkowy - 2 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wrzuć kapustę morską do durszlaka i spłucz.
Za pomocą nożyc kuchennych pokrój kapustę. Jeśli jesteś zadowolony z jego długości, możesz pominąć ten krok.
Wymieszaj kapustę z solą, mielonym pieprzem, olejem sezamowym i octem.
Wymieszaj i połóż na talerzu. Na wierzch możesz dodać zieloną cebulę lub sezam.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy