sałatki 22.01.2022

Sałatka z dyni, granatu i komosy ryżowej

20 min
2 porcje
Sałatka z dynią, granatem i komosą ryżową
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Bardzo niezwykła, piękna i elegancka sałatka "zarówno na ucztę, jak i na świat". Uwielbiają go zarówno dorośli, jak i dzieci – połączenie dyni, granatu i komosy ryżowej jest bardzo oryginalne. W razie potrzeby podawaj na ciepło, nie czekając, aż grys ostygnie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój dynię w drobną kostkę i smaż na maśle do miękkości. W razie potrzeby dodaj trochę cukru i karmelizuj.

Gotuj komosę ryżową do miękkości zgodnie z instrukcją – około 15 minut.

Ostrożnie wyjmij ziarna z połowy granatu.

Drobno posiekaj ser w tej samej kostce co Dynia.

Wlej żurawinę na kilka minut gorącą wodą i lekko osusz papierowymi serwetkami.

Wrzuć sałatkę i posyp ją pestkami dyni i posiekanymi ziołami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy