
Bardzo niezwykła, piękna i elegancka sałatka "zarówno na ucztę, jak i na świat". Uwielbiają go zarówno dorośli, jak i dzieci – połączenie dyni, granatu i komosy ryżowej jest bardzo oryginalne. W razie potrzeby podawaj na ciepło, nie czekając, aż grys ostygnie.
Składniki
- Dynia - 200 g
- ser - 100 g
- komosa ryżowa - 70 g
- granat - 0,5 kawałki
- pestki dyni - 1 art.
- żurawina (suszone) – 1 art.
- Zieleń - 3 gałązki
- masło - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój dynię w drobną kostkę i smaż na maśle do miękkości. W razie potrzeby dodaj trochę cukru i karmelizuj.
Gotuj komosę ryżową do miękkości zgodnie z instrukcją – około 15 minut.
Ostrożnie wyjmij ziarna z połowy granatu.
Drobno posiekaj ser w tej samej kostce co Dynia.
Wlej żurawinę na kilka minut gorącą wodą i lekko osusz papierowymi serwetkami.
Wrzuć sałatkę i posyp ją pestkami dyni i posiekanymi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy