Nie wszyscy kochają cebulę i nie zawsze możesz sobie na nią pozwolić. Na szczęście sałatka grecka okazuje się pyszna bez niej. Aby nie wybierać między oliwkami a oliwkami przez długi czas, radzę używać obu składników jednocześnie. Okazuje się, że jest piękniejszy i smaczniejszy!
Składniki
- feta - 100 g
- oliwki - 50 g
- oliwki - 50 g
- ogórki - 150 g
- pomidory koktajlowe - 150 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory koktajlowe i ogórki. Rozdrobnij fetę widelcem.
Połącz pomidory, ogórki, oliwki, oliwki, sól i mielony pieprz.
Dodaj sok z cytryny, oliwę z oliwek i wymieszaj.
Połóż gotową sałatkę na talerzu, posyp pokruszoną fetą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy