Ta sałatka bezwarunkowo może zaskoczyć niezwykłą kompozycją. A wszystko dlatego, że oprócz świeżych warzyw zawiera gotowany jęczmień. Założę się, że jeszcze nie próbowałeś takiego dania!
Składniki
- jęczmień - 100 g
 - fasola - 200 g
 - ogórki - 4 kawałki
 - cebula fioletowa - 2 kawałki
 - kolendra - 0.5 pęczek
 - granat (ziarna) – 80 g
 - nasiona słonecznika - 4 art.
 - oliwa z oliwek - 3 art.
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz fasolę przez noc i gotuj po południu, aż będzie miękka.
Zagotuj jęczmień zgodnie z instrukcją na opakowaniu i pozwól im ostygnąć.
Drobno posiekaj cebulę i ogórki, dodaj ziarna granatu i posiekaną kolendrę.
Wrzuć sałatkę, dopraw olejem i posyp nasionami.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy