Ta sałatka bezwarunkowo może zaskoczyć niezwykłą kompozycją. A wszystko dlatego, że oprócz świeżych warzyw zawiera gotowany jęczmień. Założę się, że jeszcze nie próbowałeś takiego dania!
Składniki
- jęczmień - 100 g
- fasola - 200 g
- ogórki - 4 kawałki
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- kolendra - 0.5 pęczek
- granat (ziarna) – 80 g
- nasiona słonecznika - 4 art.
- oliwa z oliwek - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz fasolę przez noc i gotuj po południu, aż będzie miękka.
Zagotuj jęczmień zgodnie z instrukcją na opakowaniu i pozwól im ostygnąć.
Drobno posiekaj cebulę i ogórki, dodaj ziarna granatu i posiekaną kolendrę.
Wrzuć sałatkę, dopraw olejem i posyp nasionami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy