Jeśli potrzebujesz obfitej sałatki na pełny lunch lub kolację – to jest to. Ryż, fasola, soczewica - całkiem solidne danie. Następnie powiem Ci, jak go ugotować i co jeszcze możesz dodać.
Składniki
- ryż - 100 g
 - fasola - 100 g
 - ciecierzyca - 100 g
 - pomidory koktajlowe - 200 g
 - Chili - 1 rzecz
 - czosnek - 2 ząbki
 - pietruszka - 2 gałązki
 - oliwa z oliwek - 2 art.
 - sok z cytryny - 2 łyżeczka
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ryż, fasolę i ciecierzycę oddzielnie. Lepiej wcześniej namoczyć fasolę i ciecierzycę.
Losowo posiekaj wiśnie i posiekaj chili, czosnek i natkę pietruszki.
Gdy ryż z roślinami strączkowymi ostygnie, Wrzuć sałatkę.
Dopraw oliwą z oliwek z sokiem z cytryny.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy