Frytki to urocza, samowystarczalna przekąska. Mogą być również używane jako główny składnik sałatek. Mówię Ci, jak to zrobić, z czym je połączyć i która stacja benzynowa jest tutaj lepsza.
Składniki
- Grzyby - 300 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- bułka tarta - 2 art.
- jaja przepiórcze - 4 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- sałata - 1 pęczek
- kiełkujące ziarna - 2 garści
- pomidory koktajlowe - 200 g
- kiełkująca Masza - 2 garści
- Sezam - 2 art.
- jogurt - 100 ml
- czosnek - 2 ząbki
- koperek - 4 gałązki
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj grzyby i gotuj przez 5 minut we wrzącej wodzie.
Ubij jajko kurze. Zanurz grzyby najpierw w nim, a następnie w bułce tartej.
Podsmaż grzyby na dużej ilości oleju i połóż na ręcznikach papierowych.
Ugotuj jajka przepiórcze i pokrój w kliny.
Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce i losowo posiekaj wiśnie i zioła.
Ułóż wszystkie składniki na talerzach i posyp sezamem.
Do sosu wymieszaj jogurt z posiekanym koperkiem, czosnkiem i pieprzem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy