sałatki 22.01.2022

Sałatka z kalmarami, krewetkami i warzywami

15 min
4 porcje
Sałatka z kalmarami, krewetkami i warzywami
Nata Bene, stock.adobe.com
0

Kiedy lekka sałatka warzywna chcesz trochę bardziej sycąca, nie musisz dodawać mięsa. Okazuje się, że jest znacznie bardziej przydatny z kałamarnicami i krewetkami. Powinny być wstępnie przygotowane, biorąc pod uwagę funkcje.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zanurz rozmrożone tusze kalmarów we wrzącej wodzie, gotuj przez 2 minuty i włóż do ostygnięcia na talerzu.

Krewetki opłucz wrzącą wodą, obierz i skrop 1 łyżką soku z cytryny.

Pokrój pomidory, ogórki, zioła, sałatę i schłodzone kalmary.

Wszystko wymieszaj, dodaj krewetki, sól, oregano, oliwę z oliwek i pozostały sok z cytryny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy