Swobodna interpretacja zwykłego dania z pewnością spodoba się Tobie i Twoim bliskim. Jeśli lubisz krewetki i awokado - koniecznie przygotuj z nimi tak piękną i efektowną sałatkę Cezar. Dla wygody krewetki można smażyć z ogonami.
Składniki
- Mieszanka sałatek - 200 g
- krewetki - 200 g
- awokado - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 6-8 sztuk
- parmezan - 100 g
- oliwa z oliwek - 4 art. l
- sok z cytryny - 1 art.
- ocet balsamiczny - 1 art.
- czosnek - 1 ząbek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż lub gotuj krewetki, aż będą gotowe do smaku.
Pokrój wiśnie na połówki, a awokado na cienkie kliny. Zetrzyj parmezan.
Ułóż sałatkę na talerzach. W razie potrzeby dopraw.
Wymieszaj olej, sok z cytryny, balsamiczny i zmiażdżony czosnek i dopraw sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy