sałatki 22.01.2022

Sałatka & 171; Mimoza & 187; z ryżem

20 min
6 porcji
Sałatka
Anna żurawia, stock.adobe.com
0

Na świątecznym stole talerz "mimozy" to prawdziwa dekoracja. Umiejętne gospodynie domowe oryginalnie dekorują go różnymi składnikami. Naprawdę podobało mi się, jak wygląda sałatka Mimoza z ryżem i świeżym koperkiem. Prawdziwy obraz na talerzu!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połóż konserwy rybne na talerzu i rozgnieć widelcem.

Zetrzyj roztopiony ser i obrane ziemniaki.

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Obierz jajka, oddziel białka od żółtek i zetrzyj.

Odłóż jedną gałązkę koperku, resztę drobno posiekaj.

Połóż warstwę ziemniaków na dnie talerza, pieprz, sól i posmaruj majonezem.

Następnie ułóż konserwy rybne i cebulę.

Wymieszaj białka z roztopionym serem, ryżem i majonezem, ułóż gęstą warstwę na cebuli. Pieprz i sól.

Posyp posiekanym koperkiem na brzegach, połóż odłożoną gałąź na środku i pomaluj żółtkami skupiska kwiatów. Wyślij gotową sałatkę do lodówki na 1 godzinę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy