Lubisz owoce morza? Przygotuj świeżą sałatkę z marynowanych ośmiornic, pieczarek i rukoli. Takie danie można łatwo podać na świątecznym stole. Przyjemnie zaskoczy gości pięknem i oryginalnym smakiem.
Składniki
- Ośmiornica (marynowany) – 200 g
- pieczarki - 150 g
- pomidory koktajlowe - 1 gałązka
- seler (łodygi) – 100 g
- oliwki - garść
- rukola - 50 G
- masło - 40 g
- oliwa z oliwek - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory koktajlowe, łodygi selera i pieczarki.
Roztop masło na patelni, dodaj pieczarki i smaż do miękkości.
Połącz rukolę, pomidory, marynowane ośmiornice, pieczone pieczarki, seler i oliwki.
Sól, pieprz, dodaj oliwę z oliwek i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy