Możesz pokroić składniki w kostkę lub podejść do tego problemu bardziej oryginalnie. Na przykład pokrój ogórki, buraki i ryby w cienkie plasterki i pięknie zwiń. Lepiej jest ułożyć fetę w całości na środku gotowej sałatki i udekorować ziołami.
Składniki
- czerwona ryba (małosolna) – 100 g
- feta - 150 g
- Burak (gotowane) – 1 rzecz
- ogórki (średnie) – 2 kawałki
- Zieleń (Dowolna) – 30 g
- oliwa z oliwek - 3 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- mielony czarny pieprz (grubo zmielony) – do smaku
- sól morska - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój buraki, czerwoną rybę i ogórki.
Wszystko wymieszaj, dodaj zioła, sól, pieprz, olej i sok z cytryny.
Połóż sałatkę na talerzu, umieść kawałek fety na środku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy