Te produkty są w każdym domu. Ugotuj je, pokrój, jak chcesz, a przepyszna sałatka jest gotowa. Sok z cytryny można zastąpić sokiem z limonki, winem lub octem jabłkowym. Lekka kwaskowatość zacieni smak i sprawi, że danie będzie ciekawsze.
Składniki
- Burak (gotowane) – 250 g
- ziemniaki (gotowane) – 200 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- czosnek - 1 ząbek
- Zieleń - kilka gałązek
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- Olej roślinny - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Buraki, ziemniaki, cebulę obrać i pokroić.
Wszystko wymieszaj, dodaj posiekane zioła, sól i mielony pieprz.
Osobno wymieszaj olej, sok z cytryny i czosnek przepuszczony przez prasę.
Wlej przygotowany sos do sałatki i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy